TRØTTE TROLL OG KRY KRÅKE

 

 

Et spennende musikkeventyr til glede for store og små. 

Trøtte Troll tar deg med på vandring gjennom den levende trollskogen, helt inn i berget det blå, hvor trollene bor. Men det er ikke bare troll i trollskogen. Du får møte Rimtusser og Tussemørkesvemere, Huldra, levende trær og trollungen Lille Pastill som bare er god og snill. I bok og på CD tar de deg med inn i en verden full av lyder, stemninger og musikalsk mystikk.

Dette er en humoristisk og poetisk fortelling i eventyrform, - der det gode vinner over det onde.

Til boken finnes også et inspirasjonshefte med CD.

 

Ønsker du å kjøpe boken, gå inn på linken under:

Musikkvarehuset.no - Trøtte troll og kry kråke


 

Avisomtaler av musikkspillet:

Gir ut bok med eventyr og sanger - Østlandsposten 22.02.2008

Trøtte troll, kry kråke - Ringerikes Blad 29.05.2008

I trollenes verden - Fetsund Romerikets Blad 13.05.2007

Musikkfylt barnebok - Sandefjords Blad 12.01.2006


 

Gunhild Anna sier om boken:

Trøtte Troll og Kry Kråke er et eventyr med sanger.  Eller motsatt. Ungene skal lese og bli lest for, og de skal synge og lytte.  Fungerer det slik, er målet nådd. Kun sanger med appell er levedyktige.

Dette heftet er laget til dem som i tillegg vil at Trøttte Troll og Kry Kråke også skal være en musikkspillbok, en "foran forestillingenbok".

Jeg har satt opp denne fortellingen som forestilling.  Full fart og 70 unger på scenen.  Alle ideene og erfaringene herfra , og fra min tidligere bok, På Havets Bunn, er lagt ned i dette heftet som som en hjelp og veiviser til andre som vil gjøre det samme.  Med dette heftet som hjelp blir ikke terskelen så høy, og jeg håper mange lar seg inspirere til å gå i gang.


 

Etter suksessen med På havets bunn, som ble forestilling, bok og CD to år tidligere måtte det bli et nytt musikkspill.  Mange hadde etterlyst noe som gikk på temaet "Troll og eventyr", noe som vi jo også forbinder med vår norske kulturarv.  Derfor satte jeg meg ned for å se om det kom noen morsomme figurer dumpende ned i hodet mitt.  Og det gjorde det!

Trøtte troll og kry kråke foregår selvfølgelig i skogen.  Og hvem av oss har ikke en skog i nærheten? Derfor er dette et tema som egner seg for de aller fleste.  Ideheftet, som fulgte musikkspillet "På havets bunn" ble meget godt mottatt, derfor gjør vi det også nå på nogenlunde samme måten.

En liten test på sanger og historie ble gjort i de siste kulturskoletimene før sommeren.  Igjen så det ut til at dette fenget ungene, og jeg bestemte meg for å sette i gang ved neste skoleår.

 

Ved oppstart om høsten fikk hver av ungene med seg en øvings-cd hjem, som kun var sunget inne ved pianoet på kulturskolen.  Etter ganske få uker lød det trollsanger både fra huskestativer, sykler og dukkekroker i mange av barnehagene jeg var så heldig å besøke hver uke.

Etter en lang vinter og vår med mye øving, var alt klappet og klart til forestilling i begynnelsen av juni.  70 glade og entusiastiske fire- og femåringer gjennomførte en forestilling som varte i hele 65 minutter, helt fantastisk!

 

Publikum var trollbundet og ga dem selvfølgelig velfortjent stående applaus.

Så langt hadde jeg tenkt, og der var jeg egentlig ferdig med prosjektet hvis ikke forlaget hadde tatt kontakt.  Deretter traff jeg ei jente som tryllet med kullstift, musikere som lekte med klanger, en gutt og fem jenter som ga sangene stemme.  Og slik ble det bok og CD.

Men alle erfaringene jeg fikk underveis er også verdifulle, og det er disse som har resultert i dette heftet.  Trinn for trinn vises fremgangsmåter og huskelister.  Samtidig skrives heftet i forvissning om at ingen forestilling blir en annen lik.

 

Heftet er en hjelp, men historien gir rom for mange tolkninger!

Lykke til!

Med hilsen
Gunhild Anna Barsleth

 

Ønsker du å kjøpe boken, gå inn på linken under:

 

Musikkvarehuset.no - Trøtte troll og kry kråke

 

 

barnemusikaler © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

www.barnemusikaler.com